Preloader

Sweeth Tooth

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui bibendum auctor, nisi elit consequat gravi.
1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui
Title Image

O nama

Ako se pitate kako je nastala Karmelada, ispričaćemo vam.

Karmen Krivokapić rodjena 10.04.1973. u Baru,odrasla je u porodici u kojoj se tradicionalno spremala tradicionalna i balkanska kuhinja.

Od malih nogu je volela sa mamom i bakom da eksperimentise, kuva, aranžira hranu…

Život je odvodi u Mađarsku i Sloveniju gde upoznaje i sprema njihove specijalitete. Oduševljena njihovom kuhinjom počinje ozbiljnu praksu u ribljem restoranu “Marina” u Izoli kod šefa Iveka. Od tada mašta o tome da ima svoj restoran i kako kažu “pazi šta želiš možda će ti se ostvariti”, tako se i njoj želja ostvarila i u oktobru 2014. otvara svoj restoran “Arhiv”.

Ljubav prema poslu i fantastičan meni koji je sama osmislila, gosti su vrlo brzo prepoznali i zavoleli. Sve te ukuse Mediterana, Istre, Madjarske i Vojvodine spoja u svoje autorske specijalitete začinjene posebnim začinom ljubavi. Pored vrhunskih jela na jelovniku se našla i njena čuvena Karmelada. Gosti su ovaj specijalitet sami izvojili i tako je nastao novi brend na našem tržištu.

Karmelada

Karmelada je nastala 2014. godine u restoranu “Arhiv” kada je njen tvorac, Karmen Krivokapić, pravila novi meni.
Gosti koji su je probali u restoranu su izrazili želju da je “nose” kući i tada nastaje ideja da se ona pakuje u teglice i nosi gde god vi poželite.
Jedni od glavnih “krivaca” su i gosti Sanja i Uroš – Sanja koja je pokušala da skuva Karmeladu sama, pa joj nije baš najbolje išlo i Uroš koji je bio “kum” samog naziva – nastlog od igre reči Karmen i marmelada odnosno džem od luka.
Sam recept je nastao iz momenta inspiracije.

Savršena kombinacija

Kombinacija sastojaka, igranje sa ukusima i veliko iskustvo u kulinarskom svetu doveli su do savršenog balansa ukusa u teglici koju volite.

Možemo da se pohvalimo i da smo zaštiltili brend, doduše iz drugog pokušaja, ali sada se zna da je Karmelada iz Srbije tačnije iz Novog Sada i iz kuhinje sa mnogo ljubavi.

Kuvanje Karmelade

Kuvanje Karmelde je veoma zahtevan posao, koji traje satima – od guljenja, preko karamelizovanja, do finalnog proizvoda treba i preko šest sati. Ono što je posebno bitno je da proces zahteva jako puno ljubavi, vina, muzike i tajnih začina.

Kompletan recept vam nećemo otkriti, a ni koji su to secret spices “krivi” za poseban ukus koji Karmeladu izdavaja od ostalih džemova od luka. Takođe, spomenuli bismo sjajne  ljude iz firme Viva Natura Plus koji prizvode svoje slatke džemove i delom su zaslužni što je Karmelada izašla na tržište.

Zanimljiv događaj se odigrao na jednom od bazara na kojim smo izlagali Karmeladu, jedan čovek viskom ispitivao koliko je naš proizvod kvalitetan i došao do sjajnog zaključka – da je lično kupio i preporučio svima u svojoj okolini.