Preloader

Sweeth Tooth

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui bibendum auctor, nisi elit consequat gravi.
1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui
Title Image

Karmeladini recepti

Kanapei sa humusom i Karmeladom!

Kanapei sa humusom i Karmeladom!

Ako ne volite kupovni humus, zaigrajte se ukusima i pripremite domaći.
Potopite leblebije u malo posoljenu vodu i ostavite ih preko noći. Sutradan, ukoliko su mekane stavite ih u blender, dodajte malo vode od kuvanja par kašika tahini paste, so, biber, sitno naseckan beli luk, maslinovo ulje i sve to izbledirajte dok se ne dobije glatka krema.
Humus možete razdvojiti i u par pasuda pa svaki dodatno začiniti ukusima po želji – bundevinim semenkama i uljem, tucanom ljutom paprikom ili sa tartufima.
Gotov humus sipajte u teglice i odložite u frižider.

Servirajte ga na prepečenom hlebu ili integralnim pločicama, sa Karmeladom i suhomesnatim dodacima po želji!

Domaća pašteta & Karmelda

Pašteta i karmelada – savršena kombinacija. Za pripremu paštete potrebno je da izdinstate 1kg pileće džigerice sa pola kg luka i 3 veće šargarepe. Postepeno podlivajte sa 2dl crvenog vina, i malo mlake vode. Sve to začinite sa morskom solju, šarenim biberom, crvenom mlevenom paprikom, malo čili papricice, svežim ili sušenim persunom, majčinom dušicom i 5 – 6 cenova belog luka. Kada se sve to izdinsta potrebno je izblendirati džigericu i u smesu dodati 2 – 3 kašike senfa i 100 grama putera – dobro promešati. Paštetu sipajte u staklene teglice i ostavite da se prohladi. Možete ih i zamrznuti ukoliko vam ne treba cela količina. Pastetu servirajte na raznim vrstama prepečenog hleba sa sirom po ukusu ili u sendvičima, naravno obavezno sa Karmeladom!
Prijatno!

Obrok salata sa biftekom i Karmeladom

Obrok salata sa biftekom, brusnicama, orasima, parmezanom i Karmeladom: u većoj činiji pomešati više vrsta zelene salate, rukolu i svež spanać, začiniti maslinovim uljem, aćeto kremom i morskom soli, dobro izmešati. Preporuka je  servirati na plitke tanjire i od gore staviti listiće pečenog bifteka na puteru, posuti orasima, brusnicama, listićima parmezana i na vrhu dodati jednu supena kašiku Karmelade od cimeta i meda. Prijatno!

Karmeladine lovačke šnicle

Teleće ili juneće snicle izlupati, posoliti i poboberiti, zatim ispeći sa obe strane da porumene. Poređati ih u dublji tiganj i  naliti crvenim vinom, staviti 5-6 supenih kašika Karmelade, 100gr suvih šljiva, 50 gr suvih kajsija, 5- 6 čenova belog luka. Na tihoj vatri krčkati dok meso ne bude skroz mekano, servirati uz pire krompir ili rižu. Prijanto!

Omlet sa Karmeladom

Umutite penasto 5 jaja, dodate 1dcl mleka, feta sir namrvite, ubacite sitno naseckanu slaninicu i malo praziluka, so, biber, beli luk u prahu i majčinu dušicu. Na teflon tiganju na malo maslinovog ulja pečete smesu na srednjoj temperaturi, poklopljeno. Kada je pri kraju okrenete omlet, stavite 1 supenu kašiku Karmelade, razmažete i preklopite omlet. Servirati uz svežu salatu i prepečen hleb. Prijatno!